Priset på Bitcoin sjönk med 3% eftersom kedjedata visar att gruvarbetare börjar sälja BTC på börser igen.

Priset på Bitcoin ( BTC ) sjönk från 10 580 dollar till så lågt som 10 258 dollar på Coinbase den 13 september. De 3% faller inom nio timmar kommer efter att kedjedata antydde en potentiell gruvarbetare.

Gruvarbetare fortsätter att tillämpa högt försäljningspress på Bitcoin

Under den senaste veckan har kedjeanalytiker sagt att gruvarbetare har sålt relativt större mängder BTC.

Gruvarbetare är en av de två oöverträffade källorna till försäljningspress på kryptovalutamarknaden förutom börser. Följaktligen, när gruvarbetare flyttar sin minade BTC, kan det orsaka ett enormt försäljningspress att bygga.

Cointelegraph rapporterade den 3 september om överföringen av Bitcoin Era medel från större gruvpooler. Ki Young-Ju, VD för analysföretaget, sa:

„Som jag vet inser vissa kinesiska gruvarbetare redan sin gruvlönsamhet (avkastning på investering), och de kanske inte vill att nya gruvkonkurrenter kommer till branschen på grund av tjurmarknaden.“

Under tiden, enligt Glassnode, slog ett mått som visar inflödet av kapital från gruvarbetare till börser bara en femmånadershöjd. Den tidigare stigningen sågs i mitten av augusti när BTC-priset nådde sin topp 2020 för över 12 000 dollar, vilket omedelbart följdes av en korrigering mot 10 000 dollar.

Regelbundna försäljningar gör det möjligt för gruvarbetarna att täcka utgifter för underhåll av storskaliga gruvcentra. Glassnode sa :

„Bitcoin $ BTC Miners to Exchange Flow (1d MA) nådde precis en 5-månaders högsta nivå på 50,351 BTC. Föregående 5-månaders högsta på 44,479 BTC observerades den 14 augusti 2020.“

Om BTC snabbt återhämtar sig från tillbakadragningar som leds av gruvarbetare skulle det indikera tillräcklig efterfrågan från detaljhandelsinvesterare på börser. Men om priset på BTC fortsätter att sjunka, skulle det föreslå att det inte finns tillräckligt med efterfrågan för att absorbera försäljningstrycket.

Vad handlare säger om BTC på kort sikt

På kort sikt är handlare i allmänhet försiktigt optimistiska trots avvisandet av BTC i området 10 500 $.

Handlare säger att det är osannolikt att en sådan stor motståndsnivå bryts vid ett första försök. Ett mindre avslag på motståndet fick sannolikt dess historiska betydelse.

En pseudonym näringsidkare känd som „Byzantine General“ sa att korta kontraktslikvidationer drabbades efter den initiala ökningen till 10 500 $. På kort sikt sa näringsidkaren att han förväntar sig en rebound eller en mindre nedgång till 10 100 $ och förklarar :

”Som vanligt är likviditetsnivåerna där den är. Liqs få tas, pris dumpningar. Vi tog bara några liqs igen. Jag kan se detta gå upp igen härifrån, annars kan det kanske dumpa lite längre till 10100. ”

Scott Melker, en annan populär kryptovalutahandlare, sa att $ 10 500-regionen var ett stort motstånd för Bitcoin.

Med tanke på betydelsen av motståndsnivån sa näringsidkaren att det troligtvis inte kommer att leda till någon större tillbakagång. Melker sa :

”Förvänta dig inte att ett stort motstånd ska brytas vid det första testet. Förvänta dig inte att den första avvisningen leder till en episk dumpning. ”

Under tiden pekade näringsidkaren Michael van de Poppe i sin senaste Bitcoin-pristekniska analys också denna nivå som ett viktigt hinder för att bryta på kort sikt. Men för att den hausseartade trenden ska fortsätta måste tidigare motståndsnivåer testas och bekräftas som nytt stöd innan de går högre, förklarar han.

„Omedelbart, om priset på Bitcoin bryter igenom $ 10 450-nivån, är den potentiella och avgörande pivoten strukturerad mellan $ 10 900 – 11 000 $,“ tillägger Van de Poppe.

Categories: Bitcoin

Comments are Closed on this Post